b-design-beton-banner

B-Design - Mi az?

Sokak szerint nem lehetséges számítógéppel betont tervezni.

Már sokan lemondtak róla, mások pedig "meggyőződéssel" állítják, hogy szoftverrel sohasem lehet majd betont tervezni. Ők saját és mások kudarcaiból indultak ki és legfeljebb annyit tartanak valószínűnek, hogy egy program segíthet egy kicsit a beton tervezésben. Mi, a Parallel Kft-nél elkészítettük azt, "amit szerintük nem lehet". Ez a B-Design betontervező szoftverrendszer.

 

Mi a B-Design?

A B-Design olyan betonösszetétel tervező programrendszer, mely gyakorlati megoldást ad betonreceptek elkészítéséhez a nagy tapasztalatokkal rendelkező szakembereknek és a betontechnológiában még kevésbé jártas felhasználóknak is.

A B-Design betontervező javaslatokat tesz, becsléseket ad a beton összetételére, rendszert és biztonságot nyújt. A Felhasználók - saját bevallásuk alapján - nem egyszerűen használják, de szeretik ezt a betontervező programot.
Több mint 10 év tapasztalata, hogy helyes használat esetén a megtervezett beton recept szilárdság-, konzisztencia- és kitéti osztály beválási valószínűsége igen magas.

 

Világszerte páratlan tudás

Idáig csak a beton tervezési technológia kisebb foltjainak lefedésére fordultak elő szoftveres kísérletek, melyek leginkább megmaradtak a betonok és receptek táblázatos formában megjelenő nyilvántartásánál. A B-Design nem ilyen félmegoldás, hanem valódi betonösszetétel tervező programrendszer. Az anyagok és beton receptek nyilvántartása a B-Design tudásának csak a kisebb része.

Jelenlegi ismereteink szerint a világon eddig két viszonylag sikeres szoftverfejlesztés történt ebben a tárgyban, azonban egyik sem haladta meg a B-Design tervezésben mutatott megbízhatóságát.

 

Akkor nincs is szükség az emberre?

Dehogynem! A B-Design nem helyettesít egy mérnököt vagy egy betontechnológust, viszont miért is pazarolnák ők az idejüket a betontervezés mechanikus részére, ha a B-Design 1 perc alatt végzi el azt, amit az ember 3-5 nap alatt.

Egyrészt az emberi intelligencia benne van a betontervező programban, mert ki más hozta azt létre, ha nem a betonhoz értő szakemberek és számítástechnikai szakemberek? Másrészt a betontervező szoftvernek is szüksége van bemenő adatokra valamint az elkészült recept leellenőrizhető az ember által és igényes felhasználáshoz javasoljuk is a betontechnológus kontrolltját.


Tegyen egy próbát Ön is!